top of page
Mamaye Onder de Toren Leuven Halfmaartstraat

Mamaye Eet-en praatcafé

Welkom bij Mamaye te Leuven, een Ethiopisch restaurant gelegen tegenover de abdij- en parochiekerk Sint-Geertrui (één van de zeven wonderen van Leuven). 

Mamaye bevindt zich in het voormalig restaurant "Onder De Toren" en wordt uitgebaat door een gepassioneerd koppel Betel en Johan die u een exquise en authentieke keuken, cultuur, en gastvrijheid wil voorstellen uit één van de oudste landen ter wereld, Ethiopië, een land met meer dan drieduizend jaar geschiedenis.

Van waar de naam Mamaye ? Mamay is hoe mijn grootmoeder mij noemde. Ik ben opgegroeid in een warme, liefdevolle en gastvrije familie in Ethiopië. De Ethiopische cultuur heeft ook een sterk gemeenschapsgevoel en het is niet ongebruikelijk dat mensen hun huis openstellen voor vreemden of gasten. Gastvrijheid is een kernwaarde van de Ethiopische cultuur, het is mijn achtergrond en mijn manier van leven. Het is de reden waarom we beslisten om een Ethiopisch eet- en praatcafe te openen in Leuven.

  Mamaye 

  Bij Mamaye brengen we u de authentieke smaken van de Ethiopische keuken, gemaakt met delicatesse en passie. Dit omvat meestal gerechten gemaakt met een verscheidenheid aan specerijen, kruiden en andere ingrediënten die gebruikelijk zijn in de Ethiopische keuken, zoals berbere, injera en verschillende soorten vlees en groenten. Het eten wordt vaak geserveerd in een gemeenschappelijke setting, waarbij gasten schotels met eten samen delen en eten met hun handen. Injera, het lekkere, gezonde en glutenvrije brood uit Ethiopië, gebruik je om de verschillende smaakvolle gerechtjes bij elkaar te schrapen.  Ons doel is om u de culturele sfeer en de traditionele manier van eten, wat een centraal onderdeel is van de Ethiopische cultuur, te laten ervaren,

  Eet- en praatcafé

  inderdaad. Een lekker kopje koffie, een gezellige babbel, een tongstrelend wijntje, een frisse pint, een snelle hap, een uitgebreid diner, een after-work-talk, een buffetavond, een avondje uit, en dat ingebed in een Oost-Afrikaanse sfeer, is waarvoor u bij ons terecht kan.

  Wij kijken er alvast naar uit u te verwelkomen in ons eet- en praatcafé en wensen u een geweldige ervaring en een blijvende indruk van de Ethiopische cultuur.

   

  Betel & Johan 

  bottom of page